Järvi-Saimaan Palvelut Oy hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä. Jäsenet koostuvat omistajiemme päättäjistä.

Aira Kietäväinen

Puheenjohtaja

Minulla on ollut ilo saada olla mukana Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n hallituksessa yhtiön perustamisesta saakka, aluksi hallituksen varapuheenjohtajana ja vuoden 2018 yhtiökokouksesta lähtien puheenjohtajana.  Hallituksen jäsenillä on ollut mahdollisuus kaiken aikaa syventää osaamistaan hallitustyöskentelyssä. Alkuvuodesta 2019 me, lähes kaikki hallituspöydän ympärillä olevat, suoritimme Suomen Kuntaliiton ”Kunnallisen osakeyhtiön hallitusosaajan Kho-sertifikaatin”. Kyseinen koulutus antoi lisää varmuutta päätöksenteon pohjaksi.

Olen ollut mukana kunnallisessa päätöksenteossa jo vuodesta 2001 alkaen. Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kaltaisen kuntatekniikan yhtiön perustaminen on alusta alkaen osoittautunut onnistuneeksi ja tulokselliseksi ratkaisuksi kuntien välisessä yhteistyössä.  Yhtiötä ja sen tarjoamia palveluita kohtaan on osoitettu lisääntyvää kiinnostusta maakunnan alueella, joten hallittua omistajapohjan laajentamista on voitukin toteuttaa.

Työskentely hallituspöydän ympärillä on kaiken aikaa ollut yhteen hiileen puhaltavaa. Puoluepolitiikka ei väritä työskentelyä eikä päätöksentekoa, vaan kaikilla on selkeästi tavoitteena yhtiön paras.

Kotikuntani on Juva, ja kotini sijaitsee maalaismaisemassa: järven rannalla, metsän läheisyydessä, suopursujen tuoksussa.  Täällä on nyt hyvä odotella uuden kauden satoa: marjojen kypsymistä, kantarellien nousua, ehkä runsasta kalasaalistakin.

Antti Eklöf

58-vuotias KTM, ekonomisti.

Pienten kuntien vähenevät resurssit ovat luoneet tarpeen kuntien välisen yhteistyön lisäämiselle. JSP edustaa modernia toimintamallia, jolla tuotetaan alueen kunnille laadukkaat tekniset palvelut kustannustehokkaasti. Uskon alueellisten kumppanuusmallien tulevaisuuteen. On mielenkiintoinen haaste ja tilaisuus olla itse mukana kehittämässä ja edistämässä hallitustyöskentelyn kautta JSP:n toimintaa ja kehitystä.

Ari Rautio

Olen aikuiseen ikään varttunut juvalainen luottamushenkilö. Pääasiallisen elämäntyöni olen tehnyt opettajana, mutta Kainuussa asuessani verottaja lähetti postini tittelillä opettaja-toimittaja. Tein yli 20 vuotta töitä Ylelle sekä freelancerina että sopimuksilla.
 
Juvalle muutin vuosituhannen vaihteessa, eli 21. vuosi on menossa. Jostakin syystä olen sotkeutunut yhteisten asioiden hoitamiseen huolimatta siitä, että päätin jättää sen puolen elämästäni muuttaessani Etelä-Savoon. Tulin juuri valituksi Juvan uuteen valtuustoon kohtuullisella äänimäärällä, eli hommat näyttävät jatkuvan.
 
Harrastan liikuntaa hyvin monipuolisesti ja olen Saimaan Norppaklubin kunniajäsen. Tämä titteli on tullut siitä, että olen vastannut suurelta osin norppailosanoman viemisestä Saimaan ympäristön kouluihin.
 
JSP:ssä on parasta tekemisen meininki ja vahva usko tulevaisuuteen.
 
Minua motivoi hallitustyöskentelyyn edellisten lisäksi erinomainen johtoryhmä ja koko loistava henkilökunta. Luulen ymmärtäväni tällaisen yhtiön hallituksen tehtävän melko hyvin.

Eeva Lyytinen

Olen Eeva Lyytinen Sulkavalta. Työskentelen Sulkavan kotihoidossa, Terveystalo on työnantajani. Harrastan liikuntaa monipuolisesti mm. hiihdän, pyöräilen, soudan ja eräretkeilen mielelläni.

JSP:ssä parasta on ihmiset, eli työntekijät. Tykkään siitä tekemisen meiningistä mikä työntekijöistä välittyy. 

Hallitusyössä minua motivoi yhtiön menestyminen alueella ja sen antamat työpaikat. Minua motivoi myös yrityksen ketteryys uudistua ja se, että yhtiöllä on aito tahto uudistaa julkisia palveluja. On tosi hienoa ollut olla osa tätä yhtiötä!

Esko Loikkanen

Olen Esko Loikkanen ja toiminut Järvi-Saimaan Palveluiden hallituksen jäsenenä useiden vuosien ajan. Toimin Juvalla yrittäjänä ja parasta on huomata, kuinka kuntalaiset kiittelevät kaupan tiskillä hyvin aurattuja jalkakäytäviä.

Järvi-Saimaan Palveluiden hallituksessa puhutaan sellaista kieltä, jonka ikänsä yrittäjänä toiminutkin ymmärtää. Asiakkaiden kunnioitus ja toiveiden täyttäminen kustannustehokkaasti on sekä yhtiön -asiakkaiden - työntekijöiden - että omistajien etu.

Yrityksen johto koostuu nykyaikaisista oppineista nuorista ja täytyy ihailla heidän paneutumistaan yhtiönsä hoitoon. He ovat myös ymmärtäneet vaativan ja uudenlaisen roolin työnantajana ja ihmisten palvelijoina. Henkilökunta on omistautunut työlleen ESIMERKILLISESTI - Kiitos johdon, joka on motivoinut henkilökunnan huolehtivaan ja ihmisläheiseen työhön.

Lasse Partanen

Varapuheenjohtaja

Olen vähitellen  eläkköityvä maanviljelijä Partalansaarelta ja Sulkavalta valittu edustaja hallituksessa. Kuntapolitiikasta minulla on pitkä kokemus ja eri yritysten hallituksissakin olen ollut yli 20 vuotta. Kun tulin hallitukseen jo JSP:n perustamisvaiheessa, olin vähän epäilevä onnistumisen suhteen.  Ajattelin näet, että kuntien väliset eturistiriidat voivat tyssätä  yhtiön kehittämisen. Alkuun olikin kriittisyyttä yhtiötä kohtaan eri kunnissa, mutta yhtiössä on mielestäni ollut vahva tekemisen meininki. Vähitellen myös soraäänet ympäristössä ovat vaimentuneet. Erityisen hyvää yhteistyö on minusta ollut hallitustyöskentelyssä.  Sen takia minua edelleen motivoi olla mukana tämän melko ainutlaatuisen yhtiön kehittämistyössä.

Pasi Marjakangas

Olen Pasi Marjakangas ja olen ollut Järvi-Saimaan Palveluiden hallituksessa jäsenenä muutaman vuoden ajan. Minut on valittu hallitukseen Essoten eli Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän edustajana, jossa toimin hallinto- ja henkilöstöjohtajana.

Yhtiön työntekijät, johto ja me hallituksessa olevat näemme tulevaisuuden kovin samalla tavalla: tulevaisuus on sellainen, millaiseksi me sen itse teemme. Näen yhtiössä paljonkin kehityspotentiaalia. Lisäksi hallituksen sisäinen työskenteli on erittäin hyvää ja keskustelevaa.

Järvi-Saimaan Palveluissa parasta on kuntalaisia ja asiakkaita lähellä olevat,  hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta tukevat palvelut. Yhtiössä on hyvä tekemisen meininki, jossa on kiva olla mukana.

Päivi Koikkalainen-Rovamo

Olen Päivi Koikkalainen-Rovamo, ammatiltani kieltenopettaja. Nyt olen siirtynyt jo eläkkeelle, mutta pidän vielä kansalaisopistossa tunteja. Asun Rantasalmen Tammenlahdessa entisellä Joutsenmäen koululla, jonne muutimme jo vuonna 1986. Minulla on kolme aikuista tytärtä. Vapaa-aikana soutelen ja sienestän mielelläni viereisessä Linnansaaren kansallispuistossa.

Parasta Järvi-Saimaan Palveluissa on monipuolinen palvelu ja iloiset työntekijät!

JSP:n hallituksen työskentelyssä minua motivoi ylikunnallinen yhteistyö lähiseudun kehittämiseksi.

Jukka Ollikainen

Olen 56- vuotias syntyperäinen mäntyharjulainen, joka on tehnyt pääosan työurasta aluekehitystehtävissä Etelä-Savon maakunnassa ja Päijät-Hämeessä. Palasin takaisin Mäntyharjuun vuosituhannen vaihteessa ja olen toiminut Mäntyharjun kunnanjohtajana vuodesta 2014 alkaen. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Opiskelin pääaineena aluetieteitä ja sivuaineina kansantaloustiedettä, sekä yrityksen taloustiedettä.  Olen suorittanut HHJ-tutkinnon vuonna 2008 ja siihen liittyvän puheenjohtajakurssin 2019. Minulla on noin 15 vuoden kokemus liikevaihdoltaan isojen yritysten hallitustyöskentelystä (Osuuskauppa Suur-Savo ja Suur-Savon Sähkö Oy).

JSP on yhtiönä mielenkiintoinen konsepti, joka mahdollistaa pienissä kunnissa tehokkaan resurssien yhteiskäytön palvelutarpeiden ja talouden reunaehtojen muuttuessa. Uskoisin, että Mäntyharjun kunnan ja JSP:n kumppanuussopimus antaa uuden tulokulman kuntapalveluiden tuottamiseen.

Erityisesti digitaalisuuden hyödyntäminen ja uusien palvelumuotojen kehittäminen avaavat uusia mahdollisuuksia. Tärkeintä on kuitenkin yhtiön perustehtävä kuntapalveluiden tuottajana.