Harri ja Eetu työskentelevät kiinteistöhoidon tiimissä Sulkavalla. Työtä tehdään ristiin ja työkaveria autetaan.

Kesätöissä kiinteistöhoidon ja kuntatekniikan parissa

Toukokuussa kesätyönsä aloittanut Eetu on viihtynyt työssään. Kesätyö kestää puoli vuotta ja työ pitää sisällään mm. kiinteistöjen nurmien ajoa ja yleisestä siisteydestä huolehtimisia. Aamut alkavat kukkien kastelulla ja kesänuorien opastuksella. Eetulla on sähköalan koulutus ja toivookin työllistyvänsä lähialueella kesätöiden jälkeen.

Kiinteistöhoidon rautainen ammattilainen

Kiinteistöhoitajana työskentelevä Harri on rautainen ammattilainen ja tuttukasvo Sulkavalla. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus kiinteistöhoitajan ja kirvesmiehen töistä. Kiinteistöhoitajan työhön kuuluvat kunnan kiinteistöjen kunnossapito ja huoltotyöt sekä yleisistä alueista huolehtimista. Lisäksi kiinteistöhoitaja kuljettaa arkisin aterioita päiväkodin lapsille ja kouluun koululaisille. Työhön kuuluu myös varallaolo, joka tarkoittaa viikonmittaista työjaksoa, jolloin ollaan 24/7 tavoitettavissa. Normaalin työvuoron jälkeen päivystetään puhelimen ääressä, jos kiinteistöhoidossa, liikuntapaikoissa tai vesihuollossa ilmenee ongelmatilanteita. Päivystäjällä on tunnin mittainen vasteaika, jolloin täytyy saapua paikalle.

''Järvi-Saimaan Palvelut on ollut kyllä tosi hyvä ja joustava työnantaja, lisäksi tiimiämme vetää hyvä esihenkilö!'',
Harri kehuu.

Harri on työskennellyt kirvesmiehenä jo aikoinaan Sulkavan kunnalla, sittemmin Sulkavan Palveluilla ja nykyään meillä Järvi-Saimaan Palveluilla. Hän on aikoinaan ollut mukana rakentamassa Sulkavalle mm. kirjastoa, liikuntahallia, vuodeosastoa, kissankelloa sekä remontoimassa yhtenäiskoulua ja monia muita kohteita. Erityisesti remonttikohteet olivat Harrille mieleisiä töitä.

Syksyllä Harrin kiinteistöhoitajan työ muuttuu, kun hänellä koittaa osittainen vanhuuseläke. Harri kertoo työskentelevänsä jatkossa 50% työajalla, eikä osallistu enää varallaoloon.