Järvi-Saimaan Palvelut Oy hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä. Jäsenet koostuvat omistajiemme päättäjistä.

Aira Kietäväinen

Puheenjohtaja

Minulla on ollut ilo saada olla mukana Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n hallituksessa yhtiön perustamisesta saakka, aluksi hallituksen varapuheenjohtajana ja vuoden 2018 yhtiökokouksesta lähtien puheenjohtajana.  Hallituksen jäsenillä on ollut mahdollisuus kaiken aikaa syventää osaamistaan hallitustyöskentelyssä. Alkuvuodesta 2019 me, lähes kaikki hallituspöydän ympärillä olevat, suoritimme Suomen Kuntaliiton ”Kunnallisen osakeyhtiön hallitusosaajan Kho-sertifikaatin”. Kyseinen koulutus antoi lisää varmuutta päätöksenteon pohjaksi.

Olen ollut mukana kunnallisessa päätöksenteossa jo vuodesta 2001 alkaen. Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kaltaisen kuntatekniikan yhtiön perustaminen on alusta alkaen osoittautunut onnistuneeksi ja tulokselliseksi ratkaisuksi kuntien välisessä yhteistyössä.  Yhtiötä ja sen tarjoamia palveluita kohtaan on osoitettu lisääntyvää kiinnostusta maakunnan alueella, joten hallittua omistajapohjan laajentamista on voitukin toteuttaa.

Työskentely hallituspöydän ympärillä on kaiken aikaa ollut yhteen hiileen puhaltavaa. Puoluepolitiikka ei väritä työskentelyä eikä päätöksentekoa, vaan kaikilla on selkeästi tavoitteena yhtiön paras.

Kotikuntani on Juva, ja kotini sijaitsee maalaismaisemassa: järven rannalla, metsän läheisyydessä, suopursujen tuoksussa.  Täällä on nyt hyvä odotella uuden kauden satoa: marjojen kypsymistä, kantarellien nousua, ehkä runsasta kalasaalistakin.

Ari Rautio

Olen aikuiseen ikään varttunut juvalainen luottamushenkilö. Pääasiallisen elämäntyöni olen tehnyt opettajana, mutta Kainuussa asuessani verottaja lähetti postini tittelillä opettaja-toimittaja. Tein yli 20 vuotta töitä Ylelle sekä freelancerina että sopimuksilla.
 
Juvalle muutin vuosituhannen vaihteessa, eli 21. vuosi on menossa. Jostakin syystä olen sotkeutunut yhteisten asioiden hoitamiseen huolimatta siitä, että päätin jättää sen puolen elämästäni muuttaessani Etelä-Savoon. Tulin juuri valituksi Juvan uuteen valtuustoon kohtuullisella äänimäärällä, eli hommat näyttävät jatkuvan.
 
Harrastan liikuntaa hyvin monipuolisesti ja olen Saimaan Norppaklubin kunniajäsen. Tämä titteli on tullut siitä, että olen vastannut suurelta osin norppailosanoman viemisestä Saimaan ympäristön kouluihin.
 
JSP:ssä on parasta tekemisen meininki ja vahva usko tulevaisuuteen.
 
Minua motivoi hallitustyöskentelyyn edellisten lisäksi erinomainen johtoryhmä ja koko loistava henkilökunta. Luulen ymmärtäväni tällaisen yhtiön hallituksen tehtävän melko hyvin.

Aku Kärki

Hei, olen Aku Kärki, Rantasalmelainen ensimmäisen kauden valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen. Työajan vietän Järvisydämessä, missä toimin lomakeskuspäällikkönä.

JSP:n hallituksen paikan avauduttua halusin ehdottomasti mukaan ylikunnalliseen toimijaan, missä pystymme yhdessä vaikuttamaan ja kehittämään jäsenkuntiemme palveluja. Odotan innolla hallitustyöskentelyä muiden jäsenten kanssa.

Esko Loikkanen

Olen Esko Loikkanen ja toiminut Järvi-Saimaan Palveluiden hallituksen jäsenenä useiden vuosien ajan. Toimin Juvalla yrittäjänä ja parasta on huomata, kuinka kuntalaiset kiittelevät kaupan tiskillä hyvin aurattuja jalkakäytäviä.

Järvi-Saimaan Palveluiden hallituksessa puhutaan sellaista kieltä, jonka ikänsä yrittäjänä toiminutkin ymmärtää. Asiakkaiden kunnioitus ja toiveiden täyttäminen kustannustehokkaasti on sekä yhtiön -asiakkaiden - työntekijöiden - että omistajien etu.

Yrityksen johto koostuu nykyaikaisista oppineista nuorista ja täytyy ihailla heidän paneutumistaan yhtiönsä hoitoon. He ovat myös ymmärtäneet vaativan ja uudenlaisen roolin työnantajana ja ihmisten palvelijoina. Henkilökunta on omistautunut työlleen ESIMERKILLISESTI - Kiitos johdon, joka on motivoinut henkilökunnan huolehtivaan ja ihmisläheiseen työhön.

Lasse Partanen

Varapuheenjohtaja

Olen vähitellen  eläkköityvä maanviljelijä Partalansaarelta ja Sulkavalta valittu edustaja hallituksessa. Kuntapolitiikasta minulla on pitkä kokemus ja eri yritysten hallituksissakin olen ollut yli 20 vuotta. Kun tulin hallitukseen jo JSP:n perustamisvaiheessa, olin vähän epäilevä onnistumisen suhteen.  Ajattelin näet, että kuntien väliset eturistiriidat voivat tyssätä  yhtiön kehittämisen. Alkuun olikin kriittisyyttä yhtiötä kohtaan eri kunnissa, mutta yhtiössä on mielestäni ollut vahva tekemisen meininki. Vähitellen myös soraäänet ympäristössä ovat vaimentuneet. Erityisen hyvää yhteistyö on minusta ollut hallitustyöskentelyssä.  Sen takia minua edelleen motivoi olla mukana tämän melko ainutlaatuisen yhtiön kehittämistyössä.

Sami Sipilä

Sari Lantta

Olen Mäntyharjun edustajana JSP:n hallituksessa. Olen kunnanvaltuutettu ja toimin teknisen lautakunnan pj:nä toista kautta. Minulla on myös metsäisiä ja seurakunnallisia luottamustoimia niin omassa kunnassa kuin valtakunnan tasolla. Harjoitamme tilallamme maa- ja metsätaloutta ja käytän emäntä titteliä.

JSP:ssä mukana olevien kuntien toimintaympäristö on samantyyppinen ja niin vahvuudet kuin kehittämiskohteetkin ovat yhteisiä. JSP on vakiinnuttanut asemansa seudulla luotettavana toimijana.

Henkilökohtaisesti arvostan paikallisuutta ja lähellä tuotettuja palveluja. Tuttujen toimijoiden kesken yhteistyö on luontevaa ja mutkatonta, asiat hoituvat joustavasti paikallisista tarpeista. Odotan innostuneena  hallitustyöskentelyä JSP:ssä. Haluan olla mukana kehittämässä yhtiötä entistäkin paremmaksi, arvostetuksi ja luotettavaksi seutukunnan toimijaksi.

Ulla Sallinen

 

Vesa Ahonen