Järvi-Saimaan Palvelut Oy (JSP) vahvistaa johtoryhmäänsä uudella aluekehitysjohtajan roolilla. Tehtävään on valittu maanmittaustekniikan diplomi-insinööri Simo Kaksonen, 42 vuotta. Kaksonen siirtyy yhtiöön Haminan kaupungin muutosjohtajan tehtävästä. Haminassa Kaksosen vastuulle on kuulunut kaupungin elinkeinopalveluiden, maankäytön, kuntatekniikan ja tukipalveluiden laaja kokonaisuus, käsittäen yli 200 henkilöä ja yli 30 miljoonan euron budjetin.

Etelä-Savo ja Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Simo Kaksoselle ikään kuin paluu juurille. Kaksonen on työskennellyt ennen Haminaa sekä Sulkavan Palvelut Oy:ssä (kaavoitusinsinööri 2011 -2013, toimitusjohtaja 2014) ja sen jälkeen Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ssä (kaavoitusinsinööri 2014, kehitysjohtaja 2015 - 2018). Järvi-Saimaan Palvelut Oy:llä ja Sulkavan palveluita ennen Kaksonen toimi FCG:ssä projektipäällikkönä kaavoitushankkeissa.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n aluekehitysjohtajan tehtävässä Simo Kaksonen keskittyy kuntien kärkihankkeiden, maankäytön ja kaavoituksen kysymyksiin. Lisäksi tehtävään kuuluu Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n strategian mukaisesti kokonaisturvallisuuden ja jatkuvuuden hallinnan kehittäminen yhtiötasolla. Kaksonen liittyy yhtiön johtoryhmään raportoiden toimitusjohtajalle.

”Aluekehitysjohtajan tehtävä on todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Kaavoitus- ja kärkihankkeiden lisäksi turvallisuuden kehittämiseen liittyvä kokonaisuus luo tehtäväkuvasta todella inspiroivan. JSP on ottanut viime vuosina valtavia loikkia ja kehittynyt yhdeksi Suomen johtavimmista toimialansa yhtiöistä. Sekä henkilöstön että projektien osalta. Olen todella innoissani, että saan syksyllä taas työskennellä JSP:n palkkalistoilla”

toteaa Simo Kaksonen

Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n toiminta-ajatus on hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Maankäyttö ja kaavoitus vaikuttavat suoraan hyvinvointiin ja elinvoimaan. Strategiset aluekehityshankkeet vaativat laaja-alaista osaamista ja yhteistyötaitoja. Kuitenkin osaajapulan vuoksi JSP on viime aikoina enemmänkin joutunut myymään ei-oota kaavoituksessa, kun rekrytoinnit eivät ole tuottaneet suunnitellusti tulosta. Tilannetta on käyty läpi omistajakuntien kanssa ja verkkoja heitetty vesille. Nyt tärppäsi sitten kunnolla.

”Maankäyttö ja kaavoitus vaikuttavat suoraan kuntien elinvoimaan. Kaksosella on vahvat näytöt maankäytön strategisen tason kärkihankkeiden onnistuneesta läpiviennistä. Lisäksi Haminan vuodet ovat kirkastaneet Simon näkemystä kuntien ja kuntatekniikan tulevaisuudesta. Visio on yhteinen. Olen erittäin iloinen, että saamme Simon takaisin yhtiöön!”

kommentoi toimitusjohtaja Jyri Eskelinen.

Simo Kaksonen aloittaa Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ssä 1.9.2023.

Poimintoja Simo Kaksosen kaavahankkeista:

  • Sulkavan taajamakaava
  • Puumalan taajamakaava
  • Kuortin taajaman yleiskaavan muutos
  • Pistohiekan ranta-asemakaava
  • Uuraisten rantayleiskaava
  • Alanteentien - Mikkolantien asemakaava
  • Puumalan itäosien rantayleiskaavan muutokset

Lisätietoja

Simo Kaksonen
puh. 040 199 1830
Aluekehitysjohtaja 1.9.2023 alkaen

Jyri Eskelinen
puh. 044 417 5243
Toimitusjohtaja