Karin on työskennellyt laitoshuoltajana Juvalla jo yli 10 vuotta. Työn ohella hän on hankkinut lisäosaamista ja suorittanut kolme tutkintoa.

Kesätyöntekijästä laitoshuoltajaksi

Karin muutti Virosta Suomeen vuonna 2010 ja seuraavana vuonna hän muutti Juvalle. Hän etsi töitä Juvan työelämäpalveluiden kautta ja päätyi Järvi-Saimaan Palveluille kesätöihin. Kesätyö jatkui puhtauspalveluilla sijaisuuksien merkeissä ja lopulta työpaikka vakinaistettiin.

Työnkuva on muuttunut yli 10 vuotisen työuran aikana. Kun Karin aloitti Juvan terveysasemalla laitoshuoltajana, työhön kuului enemmän hoitajien avustamista osastoilla, kuten potilaiden syöttämistä. ''Ekana työpäivänä mietin, että mihin minä olen oikein sotkeutunut'', Karin muistelee ensimmäistä työpäiväänsä. ''Muutaman työpäivän jälkeen huomasinkin, että tähän on ihan minulle tarkoitettu työ. Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä.''

Työyhteisö on kuin toinen perhe

Karin kertoo Juvan terveysasemalla olevan kiva työyhteisö ja kannustavana ilmapiiri. Vaikka talossa työskentelee monen eri työnantajan palveluksessa olevia henkilöitä, tullaan koko talossa hyvin toimeen. ’’Emme ole pelkästään työkavereita, tämä tuntuu kuin toiselta perheeltä’’, Karin kertoo. ''Jokaisella on varmasti joskus sellainen päivä, että jäisi mieluummin kotiin kuin lähtisi töihin. Työkavereiden ansiosta jaksaa lähteä jokaisena päivänä töihin, vaikka kyllä minä työstänikin tykkään'', Karin nauraa.

’’Minulla käynyt todella hyvä tuuri, sillä minulla on ollut todella hyvä esihenkilö JSP:llä. Hän on ollut tuki ja turva, johon on ollut helppo puhua ja tukeutua tilanteessa kuin tilanteessa’’

''Täällä on asiat todella hyvin''

Karin suoritti Virossa ateria- ja puhtauspalveluiden perustutkinnon. Vuonna 2014 hän suoritti laitoshuoltajan ammattitutkinnon ja tuotekehityksen erikoisammattitutkinnon vuonna 2018. Viime vuonna Karin suoritti lähiesimiestutkinnon. ’’JSP:ssä annetaan mahdollisuus kouluttautua ja kannustetaan hankkimaan lisäosaamista, se on aivan mahtava juttu! Koulutukset tapahtuvat vielä työajalla’’, Karin toteaa.

Karinin kertoo olevansa todella tyytyväinen työnantajaansa ja kehuu moitteettomasti toimivaa työterveyshuoltoa ja Smartum liikuntaetua, joka kannustaa pitämään itsestään huolta myös vapaa-aikana.

''Olen Virosta kotoisin ja nähnyt myös toisenlaista työkulttuuria. Täällä asiat ovat todella hyvin''