Käyttövesiverkon uusimisen pääurakoitsijana toimii MH-Rakenne Oy ja viemäreiden sukituksessa urakoitsijana toimii Itä-Suomen LVI-Palvelu Oy. Työmaa alkoi kesäkuun alkupuolella ja valmistuu heinäkuun loppuun mennessä.

Uudet käyttövesiputket

Lohilahden koulun käyttövesiputket vaihdetaan kuparisista putkista komposiittiputkiin. Kupariputket oli 1990-luvulta ja tulleet käyttöikänsä päähän. Käyttövesiputkiston uusimisella vähennetään merkittävästi vesi- ja kosteusvahinkojen riskiä sekä voidaan jopa parantaa käyttöveden laatua.

''Vesiputkissa ei ollut ulkoisesti moitteita, mutta vuotavat vesiputket kertovat aina uusimisen tarpeesta'', urakoitsija toteaa.

Viemäriremontti sukittamalla

Sukitus on nykyaikainen tapa tehdä viemäriremontti. Sukituksessa vanhan viemärin sisään sujutetaan paineilmaa apuna käyttäen epoksilla kyllästetty huopasukka, joka kuivuttuaan muodostaa itsekantavan uuden putken vanhan putken sisään. Sukituksen ansiosta viemäreiden käyttöikä kasvaa yli 50 vuodella.

''Työmaa on lähtenyt mukavasti käyntiin ja työt alkoivat viemärilinjojen pesulla. Punkaharjulta kävi Pesutiimi yhdistelmäautolta ja saatiin linjoista ylimääräinen pohjamuju pois. Elokuun alkuun on tarkoitus saada työt valmiiksi. Ehkä vähän haipakkaa, mutta aikataulussa ollaan'', urakoitsija kertoo.

Lohilahden koulun käyttövesiverkosto ja viemäreiden sukitus kuuluu Sulkavan kunnan vuoden 2023 investointisuunnitelmaan. Järvi-Saimaan Palvelut Oy toimii investointihankkeen rakennuttajana.