Pitkäaikainen puhtauspalvelupäällikkömme Marita Penttinen lähtee viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Puhtauspalvelupäällikkönä aloittaa 15.5.2023 Anne-Helena Nironen. Anne-Helenan kiinteänä toimipisteenä tulee olemaan Juva, mutta hän liikkuu tarpeen mukaan kaikissa toimipisteissä.

Lähes 50 vuoden mittainen työura takana

Puhtauspalvelupäällikkö Maritalla on takana upea, lähes 50 vuoden työura puhtauspalveluiden parissa. Marita kertoo tulleensa vuonna 1977 Juvan terveysasemalle töihin, silloin työnantajana oli Juvan, Puumalan ja Sulkavan kuntayhtymä. Työ vei mukaan ja Marita opiskeli työn ohella mm. siivousteknikoksi. Erityisesti Marita oli kiinnostunut taistelemaan näkymätöntä likaa vastaan ja tykkäsi välinehuollosta, joka toimi Juvan kunnalla vuoteen 2020 saakka. Puhtauspalvelut ovat kehittyneet tuona aikana valtavasti, työ on keventynyt laitteiden ja välineiden ansiosta. Lisäksi nykyään tehdään paljon yhteistyötä kiinteistöhoidon kanssa ja ympäristötietoisuus on kasvanut merkittävästi. Marita muisteli työtapoja 40 vuoden takaa:

''Ämpäreillä heitettiin vettä seinälle, pestiin harjojen kanssa ja vedettiin lastalla pois. Raskaita vesisankkoja kannettiin mukana ja pesuissa käytettiin paljon kemikaaleja.''

Maritan työnantaja vaihtui vuonna 2013 Järvi-Saimaan Palvelut Oy. '' JSP:lle siirtyminen toi työhön paljon ketteryyttä, eikä asiat jääneet enää junnaamaan pyrokratian jalkoihin'', Marita kertoo.

''Tässä työssä on päässyt näkemään paljon ja tutustumaan paljon eri ihmisiin, se on suuri rikkaus! Tulee suuri ikävä tätä työtä, työkavereita ja yhteistyökumppaneita! Jätän työn osaaviin käsiin ja jään luottavaisin mielin pois.''

 

Uusia esihenkilöitä

Sisko Kupsanen ja Marita Karppinen aloittivat 1.4.2023 puhtauspalveluiden esihenkilöinä. Siskon toiminta-alueena ovat Juva ja Rantasalmi, Maritan toiminta-alueena Mäntyharju ja Pertunmaa. Puhtauspalveluiden esihenkilöt antavat ammatillista tukea Puumalaan, ateria- ja puhtauspalvelupäällikölle Irmeli Luukkoselle.

Siivoustyönohjaajana 1.4.2023 aloitti Tiina Taskinen Sulkavalla. Tiina toimii esihenkilön roolissa Sulkavalla ja Rantasalmella, kuntien kiinteistöjen siivouskohteissa.