Pitkäaikainen ruokapalvelupäällikkö Annikki Tarvainen lähtee viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Työuraa kertyi 45 vuotta ateriapalveluiden parissa. ''Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja se on paras kiitos tästä työstä'', hän mittaa menneitä vuosia.

Pitkä työura takana

Annikki Tarvainen aloitti pitkän työuransa Juvan kunnan palveluksesta, hän työskenteli mm. Kuharannassa ja sittemmin päiväkodilla. Juvalle perheenperustanut Annikki siirtyi työskentelemään arkisin Juvakodille, jotta aikaa olisi enemmän perheelle. Annikki työskenteli myös JJR-yhteistyön (Juva, Joroinen, Rantasalmi) alaisuudessa ja vuodesta 2014 alkaen Järvi-Saimaan Palveluilla. ’’JSP:llä puhalletaan yhteen hiileen ja se näkyy toimialojen välisessä yhteistyössä!’’, Annikki kertoo.

’’Työtehtäviä on muokattu vuosien aikana ja työntekijät ovat viihtyneet meillä töissä. Kun aloitin Juvakodin keittiöllä, täällä työskenteli 10-11 henkilöä ja lounaita valmistettiin muutama sata kappaletta. Nyt meitä työskentelee 7-8 henkilöä ja teemme 1000 lounasta päivittäin.’’

Annikki Tarvainen | Ruokapalvelupäällikkö

Vuosien varrella monia asia on kehittynyt ja mennyt eteenpäin ateriapalveluissa. Tietotekniikka on isossa roolissa tänä päivänä. ’’On pitänyt oppia hallitsemaan monia eri ohjelmistoja ja järjestelmiä vuosia varrella’’, Annikki kertoo.

Meillä on hirmu hyvät työntekijät, mikä on edesauttanut monia asioita. Yhteistyökumppaneiden ja tavaran toimittajien kanssa on pystytty tekemään erittäin paljon yhteistyötä ja heidän avullaan saatu erilaisia koulutuksia sekä kehitetty paljon asioita.

Annikki Tarvainen | Ruokapalvelupäällikkö

Asiakkaat ovat työn suola

Ateriapalveluiden asiakkaisiin kuuluvat päiväkodin lapset, koululaiset ja vanhainkotien asukkaat sekä henkilökunta. ’’Pitää ottaa monta asiaa huomioon, kun asiakkaita on vauvasta vaariin’’, Annikki kertoo. Juvakodilla työskentelevä Annikki nauttii asiakaskohtaamisista: ’’On mukava työnlomassa jututtaa asiakkaita ja kuunnella heidän mielipiteitään’’

Vaikka ruokasuositukset ovat pysyneet samankaltaisina, on asiakkaiden toiveet ja ruokatottumukset ovat muuttuneet vuosien varrella. ’’On ollut ilahduttavaa huomata, että koulujen oppilaat toivoivat samoja ruokia, joita meillä on ruokalistalla säännöllisesti: uunimakkaraa, puuroa, broilerivarraspaloja, jauhelihakastiketta ja spagettia.’’ Syksylle on suunnitteilla kulttuuriviikko, jolloin oppilaat pääsisivät tuomaan esille oman maan ruokaperinteitä ja osallistumaan ruokalistan suunnitteluun.

Olen yrittänyt parhaani tehdä ja olen tyytyväinen työhöni. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja se on paras kiitos tästä työstä.

Annikki Tarvainen | Ruokapalvelupäällikkö

Uusia tekijöitä tarvitaan

Ravintola-ala kärsii edelleen työvoimapulasta ja uusia tekijöitä todella tarvitaan. Keittiöille moni tulee töihin catering-puolen koulutuksen saaneena. Keittiöt ovat myös kouluttaneet työntekijöitä oppisopimuksella. ''Tärkeintä on, että on innokas tekemään ja halukas oppimaan'', Annikki kertoo. Hän kannustaa rohkeasti alalle: ''Tämä työ on monipuolista, eikä kahta samanlaista työpäivää ole. Lisäksi työpäivän aikana saa hyvää kuntoilua!''

 

Annikki Tarvainen luovuttaa keittiön Sanna-Leena Suhosen haltuun (kuvassa oikealla).

Juvan ateriapalveluita ryhtyy vetämään ruokapalveluvastaava Sanna-Leena Suhonen. Ateria- ja puhtauspalvelutoimialaa johtajaa palvelujohtaja Mia Hassinen, joka aloitti tehtävässään 15.4.