Sulkavan kirkonkylän alueella on ollut pidempään verkostovuoto, jota on viime viikkojen aikana etsitty. Olemme ilmoittaneet mahdollisista vedenjakelukatkoista Pekantien, Topintien ja Paavontien alueella, mutta vedenjakelukatkoilta ollaan onneksi vältytty.

Verkostovuodon selvityksessä on tehty alueellista yhteistyötä. Paikallinen urakoitsija Sulkavalta, Kaivinkoneurakointi Jorma Janhunen on ollut tiiviisti mukana kaivuutöissä. Lisäksi Varkauden Keski-Savon vesilaitos etsi korrelaattorin avulla vesivuodon sijaintia. Aluetta on pystytty hyvin rajaamaan ja nyt verkostovuoto on keskittynyt muutaman kiinteistön alueella.

Vesijohtoverkoston korjaustöitä jatketaan keskiviikkona 1.2.2023. Vedenjakeluun voi aiheutua katkos, arviolta klo 12 jälkeen. Olemme ilmoittaneet mahdollisesti vedenjakelukatkosta kiinteistön omistajille tekstiviestitse.

 

''Vuotokohtaa ei ole edelleenkään löytynyt. Kaivannon pohjalle kertyvässä vedessä pH oli kannettavalla mittarilla mitattuna 6,5 luokkaa, kun se penkasta vuotavassa vedessä on 8.17. Eli penkasta tuleva vesi vastaa pH-arvoltaan verkostovettä.''

-Vesihuoltopäällikkö Anne Ruotsalainen