Järvi-Saimaan Palvelut Oy suorittaa Partalan, Kummunmäen ja Urheilukentän alueella viemäriverkosto tutkimuksia savukoemenetelmällä. Savukokeet suoritetaan maanantaina ja tiistaina 17.6-18.6 klo 08.00 – 16.00 (arvio)

Savukokeilla on tarkoitus tutkia viemäriverkoston kuntoa ja paikallistaa ne kohdat ja kiinteistöt, joiden alueelta jätevesiviemäriin johdetaan hulevesiä. Hulevesiä ovat esimerkiksi viemäristön vuotovedet, salaojavedet ja kuivatusvedet rakennusten katoilta ja pihoista.  

Savukokeissa käytettävä valkoinen ”teatterisavu” on terveydelle ja omaisuudelle vaaratonta. Savu johdetaan viemäriin tutkittavan putkiosuuden alimmalta kaivolta. Kokeen aikana asukkaat voivat käyttää vesi- viemärilaitteitaan normaalisti.  

Kiinteistöjen asukkaita pyydetään varmistamaan, että rakennusten pesualtaiden, lavuaarien ja lattiakaivojen vesilukot ovat täynnä vettä. Tällöin merkkisavua ei pääse huoneistoihin kuivien viemäreiden kautta. Mikäli savua kuitenkin pääsee huoneistoon, on omistajan syytä tutkia ja korjata taloputkiston vauriot.  

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa mahdollista häiriötä.  

Lisätietoja:

Lisätietoja saatte tarvittaessa allekirjoittaneelta ja vesihuollon päivystysnumerosta 0400 255 195. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan, mikäli merkkisavua pääsee kokeen aikana rakennusten sisätiloihin.   

Vesihuoltomestari Jarmo Viita  

Puh. 050 479 0524