Järvi-Saimaan Palvelut tuottavat 1.1.2023 alkaen ateria- ja puhtauspalveluita Eloisalle Juvalla, Rantasalmella, Sulkavalla, Puumalassa, Mäntyharjulla ja Pertunmaalla. Tähän saakka näitä palveluja on tuotettu Essotelle ainoastaan Juvalla.

Kunnat kartoittivat vaihtoehtoja palveluiden järjestämiseen alkuvuonna 2022. Kartoituksen johtopäätöksenä paikallinen ateriavalmistus ja synergiaedut sivistys- ja sote-aterioiden tuotannossa haluttiin säilyttää. Paikallisuudella nähdään positiivisia vaikutuksia myös työllisyyteen, huoltovarmuuteen ja lähiruuan käyttöön. Jatkoselvitykseen valikoitui malli, jossa palvelutuotanto siirrettäisiin inhouse-yhtiö Järvi-Saimaan Palvelut Oy:lle, joka huolehtii jo entuudestaan Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien ateriatuotannosta. Syksyllä 2022 yhteistyömahdollisuutta käsiteltiin yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa, kuntien luottamuselimissä sekä paikkakuntien henkilöstölle järjestetyissä tilaisuuksissa.

Essote ja Järvi-Saimaan Palvelut Oy allekirjoittivat 23.12.2022 Mäntyharjun ja Pertunmaan sote-puhtauspalveluiden henkilöstönsiirtoa koskevan sopimuksen. Henkilöt siirtyvät yhtiön palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Palvelutuotanto paikkakunnilla jatkuu totutusti. Siirto koskee 14 henkilöä, jonka myötä yhtiön Mäntyharju ja Pertunmaa toimipaikkojen henkilöstövahvuus nousee yhteensä yli 30:een.

”Meillä on pitkä ja hyvä yhteistyö Essoten kanssa, joka nyt laajenee Eloisan kanssa. Haluamme olla luottamuksen arvoisia ja kehittää toimintaa pitkäjänteisesti. Toivotan uuden henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi JSP-joukkueeseen!”

Toimitusjohtaja Jyri Eskelinen