Leikkipuistoista uusitaan välineitä ja huolehditaan riittävistä turva-alueista. Kunnostaminen tapahtuu kesän 2023 aikana.

Melatiellä sijaitseva leikkipuisto puretaan pois. Leikkipuiston leikkivälineet ovat huutokaupassa kiertonet.fi-palvelussa 4.5. saakka. ''Leikkiväleiden purkamisen jälkeen alue maisemoidaan ja jätetään luonnon varaiseen tilaan'', Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kiinteistöhoidon esihenkilö Antti Seppänen kertoo.

Melatien leikkipuisto

Alinanniemen leikkipuistosta leikkivälineitä Haapakujalle

Sulkavan kirkonkylällä sijaitseva Haapakujan leikkipuisto saa uudet turvahiekka-alueet ja uusia leikkiväleitä Alinanniemen leikkipuistosta. Kunnostamisen myötä alue tulee pienenemään noin puolet nykyistä pienemmäksi. Myös Haapakujan leikkivälineitä on huutokaupan kiertonet.fi-palvelussa 4.5.2023 saakka.

Alinanniemen leikkipuistosta osa nykyisistä leikkiväleistä siirtyy Haapakujan leikkipuistoon ja alueelle kilpailutetaan uusia leikkiväleitä. Toimittajat ovat käyneet tutustumassa alueeseen ja tehneet tarjoukset laitteista, jotka mahtuvat nykyisillä turva-alueilla eivätkä riko nykyisiä istutuksia.

Alinanniemen leikkipuisto uusittiin vuonna 2019 perusteellisesti. Leikkipuistoon uusittiin leikkivälineet, turva- ja istutusalueet sekä aitaus. Hankkeen piti jatkua seuraavana vuonna, mutta tehtyä suunnitelmaa ei hyväksytty toteutettavaksi.

Kouluille uudet keinut ja turva-alueet

Sulkavan yhtenäiskoulun pihalta uusitaan kaikki keinut ja niille tehdään uudet turva-alueet. Keinut siirtyvät noin kaksi-kolme metriä kentälle päin. Lisäksi Lohilahden koululta poistetaan vanhat keinut ja uudet keinut sijoitetaan ison leikkitelineen läheisyyteen. ''Näin saadaan keskitetty leikkiareena'', Antti kommentoi.

Haapakujan leikkipuisto