Maire työskentelee Rantasalmen puhtauspalveluilla. Laitoshuoltajan työt hän aloitti Järvi-Saimaan Palveluilla tammikuussa 2022. Kokemusta siivousalalta häneltä löytyy yli 12 vuoden ajalta.

Varhaiskasvatuksen opettajasta laitoshuoltajaksi

Maire on ammatiltaan varhaiskasvatuksen opettaja, mutta vaihtoi työnsä jo vuosia sitten päiväkodista siivousalalle. ''Tykkään todella paljon siivoustyöstä, olen aina tykännyt!'', hän kertoo.
Mairella on sovitut siivouskohteet Rantasalmella. Päivittäin häntä näkee mm. kunnanvirastolla. Muutaman kerran viikossa hän siivoaa myös mm. eläinlääkärin tiloja. Maire tunnetaan intohimoisena siivoojana, jolla on myös silmää sisustaa tiloja viihtyisämmäksi. Hän kertoo pitävänsä monipuolista siivouskohteista, eikä pelkää isompiakaan siivousurakoita.

''Ystävät nauravat, että missä Maire on? - no mitäs luulet? Siivoamassa tietysti!'', Maire kertoo nauraen.

Työn perässä muutto Suomeen

Vuonna 2009 Maire muutti Virosta Suomeen. Ystävä houkutteli hänet Rantasalmelle ja töitä löytyi heti paikkakunnalta. ''Töitä oli alussa niin paljon, etten ehtinyt kaikkea tehdä'', Maire kertoo. Muuton alkuvaiheessa Maire ei puhut vielä suomea, mutta ymmärsi muiden puhetta. Päivittäinen omatoiminen opettelu on tuottanut suomenkielentaidossa tulosta. Rantasalmella hän viihtyy hyvin perheensä kanssa. Lomilla Maire käy Eestissä ja vierailee lastensa ja lastenlastensa luona. ''Rantasalmi on ihana pieni paikkakunta, jossa viihdyn kovasti!'', hän kertoo.

''Tämä on aivan ihana työpaikka! Kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. Työterveyshuolto toimii loistavasti! Olen päässyt vaikuttamaan omaan työhöni ja saanut vapaat kädet toteuttaa työtä'', Maire toteaa.